Smal en Betti verlengen contract bij FC Volendam

Smal en Betti verlengen contract bij FC Volendam
Gijs Smal (rechts) in duel met Jonathan Okita van MVV.
© Archief
Volendam

Gijs Smal en Mo Betti hebben hun contract verlengd met FC Volendam. De centrale verdediger uit De Rijp heeft nu een verbintenis tot de zomer van 2020.

Betti ligt een jaar langer vast. ,,Een goede ontwikkelijk voor die spelers en de club. We weten wat we aan Gijs en Mo hebben”, aldus trainer Hans de Koning.

Na het nieuws op contractgebied, richt FC Volendam het vizier weer op het veld. De club gaat maandagavond op bezoek bij Jong Ajax.

De Volendammers hebben nog wat recht te zetten tegen de Amsterdamse beloftes. Vorig jaar ging het elftal met liefst 7-0 onderuit op De Toekomst. Daar revancheerde FC Volendam zich eerder dit seizoen al deels voor. In Volendam won de FC namelijk met 3-1.

,,Wij moeten proberen het net zo aan te pakken als in de thuiswedstrijd. Ongeacht wie er spelen bij Jong Ajax, ze kunnen allemaal erg goed voetballen. Dat moeten we proberen niet toe te laten en we mogen niet door de ondergrens zakken zoals in de tweede helft tegen FC Eindhoven.”

Het elftal van De Koning staat momenteel op de ranglijst van de eerste divisie veertiende. Het verschil met Eindhoven, dat tiende staat, bedraagt vier punten. De talenten uit Amsterdam verzamelden een punt meer. ,,Jong Ajax wil altijd aanvallen en wij ook. Ik verwacht een boeiend duel.’’

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons