Live in Hoorn binnen drie uur uitverkocht

Eric Molenaar
Hoorn

Editie 2019 van Live in Hoorn, met Bløf en Andre Hazes als hoofdacts en Davina Michelle in het voorprogramma was zaterdagmorgen binnen drie uur uitverkocht.

,,Het is bizar. Nog nooit meegemaakt dit! Heerlijk!’’, is de eerste reactie van Kees Verbeek, die het festival jaarlijks samen met Marinus Zoutendijk en Rob Ursem organiseert.

Van de 7000 kaarten waren er om acht uur, twee uur nadat de voorverkoop was begonnen via liveinhoorn.nl en ticketmaster.nl, nog maar 600 over. Veertig minuten later was het concert uitverkocht.

Ook Marinus Zoutendijk is verbaasd. ,,Ongekend snel. Vorig jaar met Kensington ging het ook snel, maar toen waren we zaterdag begonnen en maandagmiddag uitverkocht. Als organisatie is dit natuurlijk ongelooflijk kicken. Wat wil je nog meer?’’

Een extra avond, zoals in het verleden wel is gebeurd toen bleek dat er zo veel belangstelling was (Marco Borsato’s eerste concert in Hoorn), komt er nu niet. ,,Nee, dat hadden we toen van tevoren al geregeld’’, zegt Zoutendijk. De festivaltent uitbreiden zit er ook niet in. ,,Daar wordt het terrein niet groter van. En we hebben juist besloten van 8000 naar 7000 kaarten te gaan. We kiezen voor kwaliteit.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen