Premium

Huisartsen Wijk aan Zee slaan gezondheidsalarm

Wijk aan Zee en Tata Steel liggen in een innige verstrengeling met elkaar aan de kust. De milieubelasting in het dorp is daardoor zwaarder dan elders. Volgens de huisartsenpraktijk is dat mogelijk de oorzaak van het vaker voorkomen van luchtwegklachten, en (long)kanker onder de inwoners van het dorp.
© Foto Bert Westendorp.
Wijk aan Zee

Huisarts Arnold van Oudvorst van Huisartsenpraktijk Wijk aan Zee dringt aan op extra gezondsheidsonderzoek in Wijk aan Zee. Dat doet hij per brief aan burgemeester Smit en het college van Beverwijk. ’Wij maken ons zorgen om de gezondheid van de burgers in Wijk aan Zee en de IJmond’, schrijft de arts.

’De laatste maanden zijn er naar ons gevoel opvallend meer mensen op ons spreekuur geweest met oogklachten en luchtwegklachten’’, schrijft hij. ,,In vergelijking met andere praktijken hebben weij een grote populatie met luchtwegpathologie en ook met oncologische patiënten. Of er een relatie met de milieubelasting bestaat kunnen wij niet aantonen. Wij willen onze ongerustheid hierover bij u kenbaar maken’, schrijft hij.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen