Er zit weer vuur in bij Telstar [video]

Velsen-Zuid

Eindelijk kregen de fans van Telstar weer eens een enerverende en vermakelijke wedstrijd voorgeschoteld. Weliswaar geen hoogstaand positiespel maar vechtvoetbal zoals ze dat in de IJmond graag zien.

Telstar mocht dan nog ongeslagen zijn na de winterstop, genieten was het vrijdag niet tegen Helmond Sport en NEC. Tegen de Brabanders stuitten de witte leeuwen op een geparkeerde bus en tegen NEC was het vooral tegenhouden.

Tegen Sparta kwam Telstar weer eens aan voetballen toe. Sparta was weliswaar de bovenliggende partij, het bood Telstar wel ruimte om eruit te komen. Dat ging in de eerste helft bij vlagen heel aardig.

Met een van een polsbreuk teruggekeerde Adham el Idrissi en Shaquill Sno aan de flanken heeft Telstar meer snelheid en dreiging.

Er zit weer vuur in bij Telstar [video]
Witte leeuw Rodny Cabral en Royston Drenthe van Sparta strijden om de bal.
© Foto united photos / rob van wieringen

Telstar kwam door een vloeiende aanval na een kwartier op voorsprong. Via Anass Najah en El Idrissi kwam de bal bij Frank Korpershoek. De aanvoerder stuurde Ondaan diep. Die twijfelde geen moment en poeierde de bal richting doelman Roy Kortsmit.

Die kreeg zijn vingertoppen er nog tegenaan maar de rebound van Senne Lynen was hem te machtig. Het was alweer de derde goal van Lynen in vijf wedstrijden.

De Belg, veertigvoudig jeugdinternational en afkomstig uit de jeugd van Club Brugge, begint met zijn inzicht en technische vaardigheden steeds belangrijker te worden voor de witte leeuwen.

In verdedigend opzicht is ie tevens niet te beroerd om een bal uit het stadion te rammen. ,,En hij had Laros Duarte, een talent waar iedereen het over heeft, in zijn zak”, stelde Telstar-trainer Mike Snoei tevreden vast. ,,Ik vond hem de beste man van het veld.”

Het was jammer voor Telstar dat Sparta kort daarop vanuit een prachtig ingeschoten vrije trap van Royston Drenthe op gelijke hoogte kwam. Zoveel kansen had de kasteelclub immers nog niet gehad.

De wedstrijd was wel opengebroken. Sparta had het initiatief en was voetballend de betere. Lars Veldwijk miste echter oog in oog met Wesley Zonneveld een dot van een kans. De thuisploeg streed zoals ze dat dit seizoen nog niet eerder hadden gedaan.

Door te knokken voor elke bal kwam het er een paar keer gevaarlijk uit. El Idrissi schoot de bal echter in de handen van Kortsmit.

In de tweede helft werden de toeschouwers meteen weer naar het puntje van hun stoeltje getrokken. Veldwijk stormde op Zonneveld af maar schoot net over. Daarop volgde een fase waarin Telstar het initiatief in handen kreeg. Vooral El Idrissi wist met slimme dribbels teamgenoten vrij te spelen.

Helaas wist Ondaan in de laatste fase vaak net niet zijn voeten er tegenaan te krijgen. De grootste kans was voor Sno die de bal naast schoot. Het maakte weinig uit want scheidsrechter Martens had al gefloten voor buitenspel van Ondaan.

De wedstrijd was voor de neutrale toeschouwer genieten, voor degene met een hart voor beide clubs een aanslag op het hart. Het spel golfde op en neer. Beide ploegen kregen in de slotfase grote kansen.

Zonneveld redde een punt voor zijn ploeg door een paar uitstekende reddingen. Aan de andere kant had Telstar ook kunnen winnen. Zo hadden Rodny Cabral en Ondaan de bal voor het inschieten.

Snoei stond er na afloop van de wedstrijd daarom wat dubbel in. ,,Het geeft een wat onbevredigend gevoel. Voor hetzelfde geld win je hier en dan heb je weer aansluiting met de ploegen boven je. Ik ben wel blij dat ik zie dat er gestreden wordt de laatste wedstrijden. Er zit weer vuur in.”

Telstar-Sparta 1-1

15. Lynen 1-0, 19. Drenthe 1-1.

Scheidsrechter: Martens.

Toeschouwers: 2263.

Telstar Zonneveld; Cabral, Van Iperen (89. Van Haaren), Van Huizen, Brito; Najah, Lynen, Korpershoek; Sno (64. Mendes Moreira), Ondaan, El Idrissi

Sparta Kortsmit; Abels, Wuytens, Drenthe, Vriends, Aussar; D. Duarte, L. Duarte, Rayhi (75. El Kachati); Veldwijk, Dervisoglu (67. Harroui)

Meer nieuws uit Telstar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons