Marco Deen lijsttrekker PVV bij Statenverkiezingen

Dannij van der Sluijs is gepasseerd voor de kandidatenlijst van de PVV.© Foto Hans Kouwenhoven

Roel van Leeuwen
Haarlem

Marco Deen is de nieuwe lijsttrekker voor de PVV bij de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland. Deen is Statenlid en raadslid in Zandvoort. Opvallend is dat voormalig fractievoorzitter Dannij van der Sluijs is gepasseerd.

In een persbericht kondigt Deen aan dat de PVV zich onder zijn leiding fel zal verzetten tegen de energietransitie ’die alle burgers keihard in de portemonnee gaat raken’.

Volgens Deen gaat de PVV met een ’geweldige kandidatenlijst met dappere mensen’ de verkiezingen in. ,,Door de verschillende achtergronden van onze kandidaten hebben we een evenwichtig team waar ik veel vertrouwen in heb.’’

Bij de vorige verkiezingen was Dannij van der Sluijs nog lijsttrekker voor de PVV. Nadat hij tussentijds werd benoemd tot lid van de Eerste Kamer, nam Ilse Bezaan het fractievoorzitterschap van hem over. Bezaan staat nu na Deen als tweede op de lijst.

Van der Sluijs laat in een korte reactie weten dat het niet zijn eigen keuze is geweest dat hij niet op de kandidatenlijst is geplaatst. ,,Ik had het graag weer gedaan en twaalf jaar volgemaakt. Ik vind het erg jammer.’’

Na Deen en Bezaan staan Nick Kaptheijns, Joost van Hooff en Roland Bulten op de plekken drie, vier en vijf op de kandidatenlijst.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Meest gelezen