Ot-en-Sien-festival in 2020 van Twisk naar Hoorn

Ot-en-Sien-festival in 2020 van Twisk naar Hoorn
Een portrettekenaar aan de slag tijdens een eerdere editie van het Ot-en-Sien-festival
© Archieffoto
Hoorn

Het Ot-en-Sien-festival verhuist vanaf volgend jaar vanuit Twisk naar Hoorn. Van 5 tot en met 7 juni 2020 is het evenement op het terrein van de Museumstoomtram. Door de verhuizing en de voorbereiding die dat vergt gaat het festival dit jaar niet door.

Volgens Paul Metselaar, een van de initiatiefnemers, wil Hoorn het festival graag een plek op de evenementenkalender geven. ,,We borduren voort op het thema ’Hoorn, de stad van de Gouden Eeuw’ en ons cultureel festival leent zich daar prima voor.’’ De stichting van het Ot-en-Sien-festival maakt zich sterk voor industrieel erfgoed en oude en nieuwe ambachten. Daarbij ligt het accent vooral op jongeren, waardoor het programma wordt opgeluisterd met veel muziek en theater. Het terrein van de Museumstoomtram biedt volgens Metselaar meer mogelijkheden voor standhouders, bedrijven en theatertalenten om zich te presenteren.

Voor de editie van 2020 neemt cabaretière Karin Bloemen plaats in de organisatie. ,,Met Karin’s Talent Train wordt ook de aftrap gegeven om theatertalent een stap te verder te helpen’’, aldus Metselaar. Voor die wedstrijd is de Hoornse Theater Prijs in het leven geroepen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons