Vrolijkheid over Wijk aan Zees gezwam [video]

Fosko (m) en Raggende Manne.
© Archieffoto
Wijk aan Zee

Muziekgroep WaZ3 uit het dorp Wijk aan Zee heeft het lied ’De dorpstamtam’ uitgebracht. Dorpsgenoten Jan de Wildt en Ab Winkel maakten het.

’Het vrolijke nummer over geroddel, gebabbel, geneuzel en gezwam’ staat op het repertoire van plaatselijk mannenkoor WazManK. De nieuwe uitvoering is van WaZ3, ofwel Ab Winkel, Jan-Paul van der Meij en Saskia Dommisse.

Ze namen op met twee speciale gasten: Beverwijker Lut Luttik (bas) en Amsterdammer Geert Timmers alias Bob Fosko. Luttik was in de jaren tachtig en negentig oprichter van bands als The Jack of Hearts en Drippin’ Honey; Fosko werd vanaf 1988 landelijk bekend als zanger of ’brulboei’ van De Raggende Manne. Voor het lied is tevens een filmpje opgenomen. Daaraan werkten ook ’de dames van Tata Chess tournooileiding’ mee.

Te zien en horen is de zogeheten begin-gong die stilte vraagt voor de start der schaakduels. Verder trommelende ’pensionado’s’, Horst en Lia Heydenreich van het NK Rummikub en de kofferbakmarkt, filosoof Bert Kisjes op conga’s en oude beelden van drumband Arion. Het lied staat op Facebook (Prikbord Wijk aan Zee) en YouTube.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen