Haarlem biedt inwoners gratis rattenvallen aan

© Archieffoto AP
Haarlem

De gemeente Haarlem gaat haar inwoners gratis rattenvallen aanbieden. Net als in de hele Randstad is de rattenoverlast in de Spaarnestad de laatste jaren toegenomen, onder meer vanwege de zachte winters.

Haarlem gebruikt bij de bestrijding van ratten geen gif. Wel zet de gemeente klemmen, vallen en zogeheten ecoboxen in.

Om de bestrijding effectiever te laten zijn, zoekt Haarlem nu de medewerking van bewoners. In buurten met overlast worden huis aan huis brieven verspreid met uitleg over wat er preventief gedaan kan worden om ratten uit huis te weren. De genoemde bestrijdingsmiddelen biedt de gemeente gratis aan.

Welke buurten momenteel de meeste overlast ervaren en waar bewoners dus ook binnenkort een brief kunnen verwachten, wil de gemeente niet via de media bekend maken, zo laat ze desgevraagd weten.

Volgens een woordvoerder zou dat ’stigmatiserend werken’ en ’mogelijk een negatief effect hebben op de huizenprijzen’. ,,We delen die informatie alleen met bewoners’’, aldus de woordvoerder.

Hij geeft aan dat het hen wel vrij staat bekend te maken dat ze een brief hebben gekregen. ,,Dat ligt buiten onze regie.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen