Meeste sneeuw in periode tussen de spitsen [update]

Meeste sneeuw in periode tussen de spitsen [update]
DEN HAAG

De meeste sneeuw valt dinsdag in de periode tussen de ochtend- en de avondspits en daardoor zal de overlast meevallen, zo voorspelt Weeronline.

De verwachting is dat het in Zeeland vanaf ongeveer 8 uur begint te sneeuwen. Pas een paar uur later begint de sneeuwval in de westelijke Randstad.

Lees ook: Dinsdag minder treinen vanwege sneeuwval

Het weerbureau verwacht dat de sneeuwval wel gladheid kan veroorzaken, maar voorziet geen grote problemen op de weg. ,,Zeer waarschijnlijk komt het niet tot code oranje."

Rijkswaterstaat zet 1200 mensen (gladheidscoördinatoren, laders, lossers en chauffeurs), 546 strooiwagens en 350 sneeuwschuivers in om snelwegen continue sneeuwvrij te houden. Het KNMI rekent op een sneeuwdek tot 3 centimeter.

Hoewel het in de loop van de namiddag en avond vanuit het westen overwegend droog wordt, kan het wel lokaal glad blijven door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel gegeven.

Rotterdam The Hague Airport is weer open nadat het vliegverkeer tijdelijk moest worden opgeschort vanwege sneeuwval. Even na 14.00 uur konden vliegtuigen weer landen en vertrekken.

Volgens een woordvoerster van de luchthaven moest een vliegtuig uitwijken naar Schiphol en drie vluchten komen nu met vertraging aan. Drie toestellen moesten enkele uren aan de grond blijven maar vertrekken nu alsnog. Het gaat onder meer om wintersportvluchten en dagelijkse vluchten naar Londen. De luchthaven heeft voertuigen die start- en landingsbanen sneeuwvrij houden, maar als er te veel sneeuw valt, kunnen de schoonmaakploegen dat niet meer bijhouden.

Op Schiphol ondervinden reizigers weinig hinder van de sneeuw. Eindhoven Airport kampt met wat vertragingen omdat vliegtuigen ijsvrij gemaakt moesten worden, aldus een woordvoerster.

De dienstregeling van treinen wordt uit voorzorg aangepast; er rijden minder treinen dan normaal.

Meer nieuws uit Amsterdam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons