Wesley Hoedt naar Spanje: ’Dit is de beste oplossing’ [video]

Wesley Hoedt tijdens een training van Southampton.© Foto AFP

Theo Brinkman
Vigo

Na de Serie A (Lazio Roma) en de Premier League (Southampton) gaat Wesley Hoedt nu aan de slag in de Primera Division. De 24-jarige centrale verdediger, opgeleid bij AZ, speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor Celta de Vigo. „Dit is de beste oplossing. Een mooie club in een mooie competitie. Zo kan ik laten zien dat ik niet voor niets bij Lazio en Southampton heel veel wedstrijden heb gespeeld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hoedt heeft bij Southampton nog een contract tot 2022. Hij was bij die club lange tijd basisspeler, totdat trainer Mark Hughes begin december werd ontslagen. Diens opvolger, Ralph Hasenhüttl, koos voor andere spelers. Hoedt hoefde zelfs niet meer op de bank te zitten en werd verwezen naar de tribune.

Vreemd

„Het is heel vreemd gegaan. Ik speelde alles. Bijna vijftig wedstrijden achter elkaar stond ik in de basis en speelde ik negentig minuten. Totdat ik er opeens naast kwam te staan. Een duidelijke uitleg heb ik nooit gehad”, zegt Hoedt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Omdat er geen enkel zicht op verandering was, kon Hoedt maar beter een andere club zoeken. Of hij nu vol revanchegevoelens aan de slag gaat bij Celta de Vigo? „Nee, zo voel ik het niet. Wat ik al zei: ik wil hier gewoon verder gaan met waar ik mee bezig was. Ik heb het bij Lazio en bij Southampton goed gedaan. Dat wil ik hier voortzetten.”

Hoedt, opgegroeid in Heerhugowaard, speelde zijn hele jeugd bij AZ. In 2015 vertrok hij naar Lazio Roma. Twee jaar later kocht Southampton hem.

Celta

In de Spaanse competitie zal hij flink aan de bak moeten. Celta de Vigo staat momenteel zeventiende in de Primera Division. De achterstand op de clubs erboven is echter niet groot. Zondag wacht meteen een wedstrijd tegen een van de concurrenten. Real Valladolid, dat zestiende staat, is dan de tegenstander.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen