Coto nieuwe trainer Zaanlandia

Coto nieuwe trainer Zaanlandia
Voetbalclub Zaanlandia in Zaandam.
© Cyclomedia
Zaandam

Juan Fernandez Coto (50) is volgend seizoen de nieuwe trainer van Zaanlandia. Hij volgt bij de Zaandamse voetbalclub Ronald Dooijeweerd op.

Coto woont in Zaandam en vindt het prettig dat hij nu eens in de buurt aan de slag kan bij de eersteklasser, want de afgelopen jaren moest hij steeds behoorlijk wat kilometers afleggen. Hij is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij Zuidvogels in Huizen en met die club bereikte hij voor het eerst in de clubhistorie de hoofdklasse, maar daar degradeerde Zuidvogels vorig jaar weer uit. Eerder was Coto actief bij De Zouaven, Türkiyemspor en AFC’34. Als voetballer speelde hij naast die twee verenigingen bij Telstar en AZ.

Bestuurslid Jan Stange verwacht dat Coto ’breder en dieper’ in de club aan de slag gaat. ,,Ronald Dooijeweerd is bezig aan zijn vijfde seizoen en zeer naar tevredenheid, maar het is bovengemiddeld lang en hij werkt nu met een vaste groep. We willen meer bruggen slaan naar het tweede en de onder-19, we willen geen aparte eilanden binnen de club.’’

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons