Vrachtwagenchauffeur aangehouden na beschadigen spoorviaduct Haarlem

1/4
HAARLEM

De chauffeur van een vrachtwagen is maandagmiddag aangehouden nadat hij met zijn vrachtwagen tegen een spoorviaduct is aangereden op de Zijlweg in Haarlem.

Rond 16.30 uur reed de chauffeur met zijn vrachtwagen toen hij met zijn bijna vier meter hoge vrachtwagen onder het viaduct door wilde rijden. Op borden staat een maximum hoogte van 3,7 meter aangegeven. De bovenkant van de vrachtwagen botste tegen het viaduct aan, waardoor de bovenkant van de trailer naar achteren werd geduwd.

De chauffeur besloot na het ongeval door te rijden, maar kwam een paar honderd meter verder op de Julianalaan voor het volgende spoorviaduct te staan. Ook dit spoorviaduct was lager dan de vrachtwagen waarop de chauffeur dit keer wel voor het viaduct stopte.

Vrachtwagenchauffeur aangehouden na beschadigen spoorviaduct Haarlem

Politieagenten kwamen ter plaatse om de schade op te nemen. De vrachtwagenchauffeur is door agenten aangehouden en meegenomen naar het politiebureau wegens het verlaten van de plaats van het ongeval.

Met behulp van Rijkswaterstaat is de hoogte van de beschadigde vrachtwagen opgemeten. Een politieagent heeft de vrachtwagen even later weggereden. Het spoorviaduct liep lichte beschadigingen op. Het treinverkeer ondervond er geen hinder van.

Foto’s: Rowin van Diest

Meer nieuws uit Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons