Jong Volendam doet goede zaken in derde divisie

Jong Volendam doet goede zaken in derde divisie
Goes

Jong FC Volendam heeft de goede lijn van vorige week doorgetrokken. De ploeg van trainer Johan Steur boekte vorige week een ruime 5-0 overwinning op HSC ’21 en bond zondag ook Goes aan de zegekar. De Volendamse talentenploeg won in Zeeland met 2-3.

De Volendammers namen na twintig minuten de leiding. Martijn Kaars bracht zijn ploeggenoot Dani van der Moot in stelling.

De spits, die afgelopen vrijdag tegen FC Eindhoven zijn debuut maakte in de hoofdmacht, rondde koelbloedig af.

Aan de overzijde kreeg Goes twee grote kansen op de gelijkmaker. Het waren echter de bezoekers die kort na rust opnieuw scoorden.

En ook deze keer was het Van der Moot die de treffer op zijn naam bracht. De Zaandammer reageerde attent op een te korte terugspeelbal van de thuisploeg.

Gijs Smal leek het duel in de slotfase te beslissen toen hij de 0-3 tegen de touwen schoot. Maar de thuisploeg bleek nog een slotoffensief in huis te hebben. De twee treffers vielen echter te laat om de bezoekers nog serieus in de problemen te brengen.

Met de overwinning doet Volendam goede zaken in de derde divisie. Door nederlagen van koploper TEC, nummer twee UNA en nummer vier ADO ’20 zijn de Volendamse beloften plotseling weer terug te vinden op de tweede plaats.

Het belofteteam van de eerstedivisionist moet alleen TEC nog voor zich dulden. De koploper heeft een punt meer en nog een inhaalwedstrijd te goed.

Goes-Jong FC Volendam 2-3. Doelpunten Jong FC Volendam: Van der Moot (2) en Smal.

Meer nieuws uit FC Volendam

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons