Moeder van slachtoffer zinloos geweld in Hoorn zoekt getuigen: ’Hij had wel dood kunnen zijn’

Moeder van slachtoffer zinloos geweld in Hoorn zoekt getuigen: ’Hij had wel dood kunnen zijn’
De kruising waar het mising.
© Cyclomedia
Hoorn

Maaike Vogel kan het een week later nog nauwelijks bevatten. ,,Hij had wel dood kunnen zijn”, zegt ze over haar achttienjarige zoon, die vorig weekeinde in Hoorn met een fles op zijn hoofd geslagen werd.

Het geweldsdelict dat hun wereld op zijn kop zette deed zich voor in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari, rond kwart voor drie. Het gebeurde in de buurt van het kruispunt Weel/Keern, vlakbij de ingang van parkeerplaats Pelmolenpad. ,,De vriendin van mijn zoon woont in Volendam en daar hadden ze haar achttiende verjaardag gevierd”, vertelt Vogel. ,,Ze zouden hier slapen en waren dus met de bus terug naar Hoorn gegaan.”

Onderweg naar huis (’We wonen vlakbij het station’) werd het jonge stel aangesproken door twee mannen die uit de richting van de Dubbele Buurt kwamen aanlopen. ,,Volgens de vriendin van mijn zoon waren zij een stuk ouder. En donkergetint. Ze hadden heel veel geld bij zich, liepen daarmee te zwaaien en vroegen of mijn zoon en zijn vriendin mee de stad in gingen. Dat wilden ze niet en toen ze wegliepen werd mijn zoon vanuit het niets met een fles op zijn hoofd geslagen.”

De jongen raakte buiten bewustzijn. ,,Zijn vriendin was helemaal in paniek. Niemand deed iets. Tot er twee Turkse jongens stopten en hem met de auto naar de spoedeisende hulp brachten.”

In het ziekenhuis bleek hij een scheur in zijn schedel te hebben en een bloeding in zijn hersenen. ,,Het was echt heel penibel. De eerste 24 tot 48 uur zijn heel risicovol omdat er kans is op een nabloeding. Wonder boven wonder kan hij nu alles weer.” Ontslagen uit het ziekenhuis deed het slachtoffer afgelopen donderdag aangifte bij de politie. Die is, zo bevestigt een woordvoerder, inmiddels een onderzoek gestart. Vogel hoopt dat er mensen zijn die iets gezien hebben of meer weten over de identiteit van de daders. ,,Want het is levensgevaarlijk dat zij nog vrij rondlopen.”

Getuigen wordt gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons