Meer bezoekers in museum Kranenburgh in Bergen

Meer bezoekers in museum Kranenburgh in Bergen
Werk uit de expositie ’Bloot’.
© Archieffoto
Bergen

Museum Kranenburgh heeft vorig jaar bijna 60.000 bezoekers verwelkomd. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Van het Sterkenhuis, dat onderdeel uitmaakt van Kranenburg, zijn nog geen cijfers bekend.

Kranenburgh trok in 2017 55.000 bezoekers en het Sterkenhuis 4424. Kranenburgh spreekt in een persbericht van een ’stijgende lijn sinds de nieuwbouw in 2014’, maar dat geldt alleen voor het laatste jaar. In 2016 trok Kranenburgh alleen al 65.000 bezoekers en in 2016 zelfs een record van 68.000.

Het museum is echter over het afgelopen jaar dik tevreden. „Ons frisse perspectief op kunst en cultuur slaat dus aan”, aldus museumdirecteur Mariette Dölle. Woordvoerster Angelika Bisseling spreekt van een ’geweldig jaar’. „We zijn een beetje in feeststemming over deze cijfers, en dat met zo veel concurrentie in het veld.”

Museumjaarkaart

Precieze cijfers van vorig jaar zijn nog niet bekend, maar in 2017 kwam twee derde van alle bezoekers Kranenburgh binnen met een museumjaarkaart en waren er ruim 8500 mensen die het volle of gereduceerde toegangstarief betaalden.

In 2018 waren het vooral de tentoonstellingen ’Ans Wortel, bohemienne in Bergen’, ’B is for Bird’ en ’Bloot - het kwetsbare lichaam’ die veel aandacht van pers en publiek kregen.

Kranenburgh introduceerde verder de Tuinkeet met vrolijke workshops van Studio C, en dat was volgens het museum een doorslaand succes. Ook de rondleidingen door bekende schrijvers en dichters zoals Manuel Kneepkens, Jacques Klöters en Maaike Meijer die in het A. Roland Holsthuis verbleven, waren populair, meldt het museum.

In dit nieuwe jaar hoopt Kranenburgh vanaf 16 februari veel publiek te trekken met een overzicht van de Vlaamse Expressionisten. De expositie over de Bergense School ’Van onbespied tot dress to impress’ loopt deze zondag af en ’Bloot, het kwetsbare lichaam’ loopt nog tot en met 3 februari.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons