Rangers ploegen door de sneeuw voor Timmerdorp

Rangers ploegen door de sneeuw voor Timmerdorp
De twee Ford Maverics.
© Foto HMC
Heiloo

Voor je lol zes dagen in de sneeuw rijden, door Noord-Zweden en Finland, in februari. ,,Iedereen blijft daar binnen in deze tijd van het jaar’’, zegt Robin Bakker. ,,Wij gaan er doorheen. Daar moet je gekken voor hebben. En dat zijn wij.’’

De Highlow Rangers, een motor- en autoclub van Heilooënaars, gaat met vier man in twee oude Ford Mavericks meedoen aan de Carbage Run door Scandinavië. In totaal zo’n 6000 kilometer. Voor de lol, maar ook voor het goede doel. Ze hopen duizenden euro’s op te halen voor Timmerdorp Heiloo en hun eigen project voor kinderen in Nepal.

Voor zo’n tocht moet je goed kunnen sturen, niet schrikken van een technisch probleempje, een voorraad reserveonderdelen hebben en goed kunnen improviseren.

De Rangers gaan de kou in. ,,Het is daar nu min 32’’, zegt Ruud Bruin. ,,Dus we hebben maar wat kacheltjes in de auto gezet.’’ Die komen voor een paar tientjes uit China en trekken drie kilowatt per stuk. Bruin moet nog even een oplossing bedenken hoe dat dan gaat met de elektriciteit.

Niet dat het kwartet, naast Bruin en Bakker ook Leo Erkamp en Barre Dekker, er makkelijk over denkt. In de loods aan de Westerweg in Heiloo wordt op een groot scherm de route geprojecteerd. Niet over de snelwegen; het worden echt de binnendoorweggetjes. De Rangers zijn van plan zelfs nog af en toe een kleine zijstap te maken. Naar een mooi natuurgebied, of naar een vriend die toevallig in de buurt woont. En de organisatie van de Carbage Run zadelt de deelnemers altijd op met rare opdrachten.

Het vertrek is op 10 februari en de run eindigt op de 15e in Helsinki. Een maand later rijden de Rangers de auto’s van de Finse hoofdstad weer terug naar huis. Sponsors en donateurs zijn uiteraard nog van harte welkom. ,,Alles gaat naar het goede doel’’, verzekert Erkamp. ,,We bekostigen de hele trip zelf.’’

Meer informatie staat op www.highlowrangers.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons