Extra coördinator bij Maatjes Schuldhulp IJmond

Extra coördinator bij Maatjes Schuldhulp IJmond
Heemskerk

De stichting Maatjes voor Schuldhulp IJmond heeft een tweede coördinator aangetrokken. Dat is nodig omdat de schuldproblemen ingewikkelder zijn geworden en meer vragen van de vrijwilligers van de stichting.

’Sinds de oprichting vijf jaar geleden is de omvang van de werkzaamheden gegroeid, zowel naar de aard van de problematiek als naar de tijdsbesteding die daarmee gemoeid is’, schrijft de organisatie.

De stichting werkt met vrijwilligers, die een vertrouwensband met de schuldenaar opbouwen. ’De stichting boekt met haar informele, makkelijk benaderbare aanpak, successen die uitstijgen boven het oplossen van geldproblemen.

De maatjes die, bij wijze van spreken, door de hulpvragers dag en nacht oproepbaar zijn, worden geleidelijk aan vertrouwenspersonen met een coachende rol.’

Er wordt dus meer van de vrijwilligers gevraagd. En om de begeleiding op peil te houden, blijkt het nodig om de organisatie ’verder te professionaliseren’. Ook moet er meer aandacht geschonken worden aan de digitalisering.

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons