Een bruid voor rode panda Ying [video]

Amersfoort

Panda’s heb je in soorten en maten. De beroemde zwart-witte lobbes van het Wereldnatuurfonds natuurlijk. Maar je hebt ze ook in het rood, en daarvan hebben ze er in Dierenpark Amersfoort nu twee.

De rode panda, ook wel kleine panda of katbeer genoemd is eigenlijk helemaal geen beer, eerder een wasbeer. Al eet hij net als de grote panda bamboe. En komt hij uit Azië en is een bedreigde diersoort.

Mannetje Ying heeft nu gezelschap gekregen van zijn rossige bruid Yena, de panda die vanaf de boomtak naar Ying zit te gluren. Want van liefde op het eerste gezicht is geen sprake. Misschien omdat Yena afkomstig is uit een Franse dierentuin? Verzorgster Lotte vertelt: ,,Het vrouwtje zoekt veel toenadering en snuffelt steeds in de richting van haar nieuwe soortgenoot.’’ Maar Ying lijkt daar zijn neus voor op te halen, en heeft meer oog voor de extra appeltjes die in zijn verblijf liggen. Hoewel: ,,Toch wordt hij steeds nieuwsgieriger naar die roodharige schoonheid.’’

De twee panda’s zijn overdag in hun verblijf te bewonderen. De dierentuin hoopt dat de twee een echt stelletje worden en zo voor het eerst de geboorte van een rode panda mee te maken in het dierenpark.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons