Politiek in Hoorn blij met middenhuur in Missiehuis

Politiek in Hoorn blij met middenhuur in Missiehuis
© Achgter en nast het missiehuis komen vier gebouwen met appartementen
Hoorn

De gedachte van projectontwikkelaar De Nijs om de appartementen in een van de nieuwe woongebouwen achter het Missiehuis te gaan verhuren in plaats van verkopen, mag op een warm onthaal rekenen in de Hoornse politiek.

De ontwikkelaar overweegt de 25 appartementen te gaan verhuren voor prijzen die waarschijnlijk iets boven middelhuur (700-1000 euro per maand) uitkomen. Zodra dit nieuws op nhd.nl stond reageerde zowel D66 als VVD.

De Hoornse liberalen zien het als teken dat er door de markt in toenemende mate wordt ingespeeld op de behoefte van de woningzoekenden in Hoorn.

D66-raadslid Niek Heijne verwacht dat als gevolg hiervan een aantal sociale huurwoningen kan vrijkomen. Hij stelt vast dat dit ’precies de sector is die in Hoorn lange tijd te veel is vergeten’.

,,Een ruimer aanbod van dit soort woningen zorgt voor een meer natuurlijke verdeling van de woningmarkt. Veel mensen zitten in een sociale huurwoning omdat er gewoonweg geen huizen zijn om naar door te groeien. In de huidige tijd is kopen vaak net een brug te ver voor starters, maar veel van hen zijn wel bereid iets meer te betalen voor een beter passende woning.’’

D66 zie ook een verschuiving van de vraag. ,,Vroeger waren er veel meer eengezinswoningen nodig dan nu. Tegenwoordig is er veel meer vraag naar moderne appartementen, die bovendien instapklaar zijn. Het is fijn te merken dat de vrije sector daar nu ook op inspeelt.”

Holenweg

D66 heeft er ook bij andere projecten zoals de Holenweg op gehamerd om meer woningen in de middenhuursector te krijgen. ,,Het is sowieso van belang dat er wat gedaan wordt aan de stroperige woningmarkt. Niet door het almaar meer bouwen van sociale huurwoningen, maar door creatievere oplossingen.’’

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons