Mogelijk ook huurappartementen bij Missiehuis Hoorn

Mogelijk ook huurappartementen bij Missiehuis Hoorn
Het nieuwbouwplan rond het Missiehuis op de Blauwe Berg.
© Beeld: www.missiehuishoorn.nl
Hoorn

De 25 appartementen in een van de nieuwe woonblokken achter het Missiehuis in Hoorn gaan mogelijk niet in de verkoop, maar zullen worden verhuurd. Dat zegt Eltjo Hamster van projectontwikkelaar De Nijs.

Die gedachte is opgekomen, nu is gebleken dat de verkoop van appartementen in een identiek woonblok minder hard gaat dan gehoopt. Van de 25 appartementen in dat blok zijn er vier verkocht, sinds de verkoop van woningen in dit nieuwbouwplan in september vorig jaar begon.

Met de 35 grotere appartementen in het tweede blok, waarvan de bouw spoedig gaat beginnen, gaat het een stuk beter. Daar zijn er zeventien van verkocht.

Mogelijk ook huurappartementen bij Missiehuis Hoorn

Belangstellenden stonden in september vorig jaar in de rij voor een van de 109 appartementen in vier wooncomplexen bij het Missiehuis in Hoorn. Een van de twee gebouwen die als eerste in de verkoop gingen is nu voor 50 procent verkocht.

Hoewel een percentage van 70 als voorwaarde geldt van de Stichting Waarborgfonds Koopwoningen, om met de bouw te kunnen starten, wil De Nijs hier een garantie voor stellen.

,,We willen het daar niet van laten afhangen’’, zegt Eltjo Hamster namens de ontwikkelaar. Hij verwacht dat de bouw in april of niet veel later kan beginnen.

Bezwaarschrift

Een vertragende factor is de behandeling van een bezwaarschrift, dat bij de gemeente is ingediend tegen de verleende omgevingsvergunning. Die heeft echter volgens Hamster betrekking op het wegvallen van de afslag vanaf de Provincialeweg naar de Blauwe Berg.

Mogelijk ook huurappartementen bij Missiehuis Hoorn

,,Maar die verdwijnt niet vanwege ons plan, maar in verband met de verandering van de rotonde daar, dus ik ga er van uit dat de vertraging niet langer dan een paar weken zal zijn.’’

In totaal komen er volgens de plannen vier woonblokken met appartementen bij de voormalige school voor missionarissen op de Blauwe Berg. De gebouwen die in september in de verkoop gingen, zijn A en B. Het leeuwendeel van de woningen in gebouw A krijgt 78 of 99 m2 vloeroppervlak, en kost respectievelijk 284.000 en 333.000. In B, achterin het terrein, komen 25 iets kleinere appartementen (de meeste 74 tot 77 m2 groot), die bijna 294.000 euro kosten.

Huurwoningen

De verkoop van appartementen in A gaat voorspoedig. Sinds de verkoop in september is gestart zijn zeventien van de 35 appartementen verkocht, en is op een een optie genomen. In B gaat het minder snel. Hier is voor vier van de 25 appartementen een koopovereenkomst gesloten.

Hamster weet niet waar dat aan ligt, maar zegt dat dit aanleiding is voor de overweging om in blok C, dat hetzelfde wordt als B, huurwoningen te maken. In Hoorn is een gebrek aan huurwoningen, zowel sociale als middelhuur (700-1000 euro per maand).

De ontwikkelaar zegt te streven naar middelhuur, maar kan niet uitsluiten dat ze iets boven de 1000 euro per maand uitkomen.

Blok D, dat identiek is aan A, gaat later in de verkoop.

Aan de indeling van het missiehuis zelf wordt nog gesleuteld. In het achterste deel komt de Ida Gerhardt Academie, een school met havo en vwo van de Stichting voor Persoonlijk Onderwijs. Die wil na de zomervakantie al open.

Horeca

Verder zijn er 25 woningen en een horecagedeelte gepland in het bestaande gebouw. Het woongedeelte ligt nog op de tekentafel, voor de horeca is De Nijs in gesprek met een partij die belangstelling heeft.

Meer nieuws uit West-Friesland

Lees hier de digitale editieVolg ons