Voorzitter Stadspartij Den Helder ging ’te ver met uitspraak’

Delano Weltevreden
Den Helder

Fractievoorzitter Harrie van Dongen van de Stadspartij in Den Helder vindt dat partijvoorzitter Ruud Wegman een toontje lager moet zingen wat het vertrek van een tiental partijprominenten betreft.

Op de website Den Helder Actueel noemt Wegman het vertrek van leden als Peter Reenders, Marcel Karhof, Uwe Smit en Robert Klein ’goed voor de Stadspartij’. Die uitspraak is Van Dongen in het verkeerde keelgat geschoten.

,,Zulke onzin kan ik niet gebruiken. Het gaat juist goed met de fractie en de coalitie. Overal word ik nu aangesproken op wat de voorzitter zegt. Een commissie van drie personen, onder wie wethouder Pieter Kos, zou onderzoeken hoe de huidige problemen kunnen worden opgelost. De voorzitter doorkruist dat met zijn uitspraken. Ik probeer me zo min mogelijk met de situatie te bemoeien, maar dan krijg je dit soort uitspraken in de media en denk ik: hij gaat een stap te ver. Ik heb jaren opgetrokken met de mensen die hij nu afserveert. Een verkiezingsoverwinning vieren is makkelijk, een nederlaag verwerken niet. Als er desondanks mensen zijn die zich voor de partij willen inzetten, moet je hen niet op zo’n manier afserveren.’’ Van Dongen gaat niet uit van een breuk met het bestuur. ,,Wat mij betreft niet, maar je weet het nooit. Ik hoop dat de commissie aan de slag kan.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.