Brugwachters voor Aanloophaven Huizen gezocht

1/2
Huizen

De bediening van de ophaalbrug over de Aanloophaven wordt eind februari aanbesteed.

De brugbediening is vorig jaar rommelig gestart, erkent het college. Er was onduidelijkheid over de partij diedie klus in het vaarseizoen verzorgen. Uiteindelijk heeft de stichting Vaarkracht, die de bewoners nabij de Aanloophaven vertegenwoordigt, de opdracht gekregen.

725 keer

Van 1 april tot en met 31 oktober is de brug circa 725 keer geopend. Hieraan hebben ruim twintig ’deskundig geïnstrueerde’ bewoners meegewerkt. Naast de brugbediening zijn de bewoners actief geweest in hun buurt. Zij hebben zich ingezet voor het verbeteren van de leefbaarheid. B en W sommen op: ’De buurtbewoners hebben de omgeving van de brug verzorgd en verbeterd (bloembakken en extra bankjes). Bewoners hebben het initiatief genomen om de ophaalbrug te verlichten. De maandelijkse bijeenkomst Buurten bij de Brug. De gezamenlijke buurtapp waarin misstanden of bijzondere situaties worden gemeld’.

Brugwachters voor Aanloophaven Huizen gezocht

Betrokkenheid

Bij de aanbesteding voor komend seizoen weegt de gemeente aspecten als kwaliteit, betrokkenheid van de buurt, en prijs. Brugwachters moeten elke dag (tussen vastgestelde tijden) beschikbaar zijn en binnen vijf minuten present. ’De brugwachters zijn de gastheren / gastvrouwen. Dat betekent zij een klantgerichte houding en gepaste kleding hebben.’ De gemeente roept partijen op met een offerte/voorstel te komen.

Cohesie

’Rondom de bediening van de brug zijn gewaardeerde buurtinitiatieven ontstaan om de buurt en de leefomgeving te verlevendigen en de sociale cohesie te bevorderen. Begin dit jaar gaan we met (een vertegenwoordiging van) de buurt in gesprek over mogelijke ondersteuning van deze activiteiten.’

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons