Brandweer breekt deuren in Blaricum open na CO-melding

Brandweer breekt deuren in Blaricum open na CO-melding
Blaricum

De brandweer heeft dinsdagmiddag een verhoogde concentratie koolmonoxide (CO) gemeten in diverse panden aan het Wethouder Schönepad in Blaricum. Medewerkers van de tandartspraktijken Van Beek en Leeuwangh (beiden gevestigd in die straat) sloegen alarm nadat enkele aanwezige personen hadden aangegeven zich niet lekker te voelen, vertelt een woordvoerder van de brandweer.

Na onderzoek leek het erop dat de koolmonoxide uit het plafond van de praktijk kwam. Hierop besloot de brandweer de boven de tandartspraktijk gelegen appartementen nader te onderzoeken. Volgens de brandweer moesten bij vijf van de in totaal acht onderzochte woningen de deuren met geweld worden opgengebroken omdat de bewoners niet thuis waren. In enkele van deze woningen werd een verhoogde concentratie CO aangetroffen, maar ook hier kon de brandweer, net als in de tandartspraktijk, niet de oorzaak vaststellen.

Hierop is woningcorporatie Gooi en Omstreken (eigenaar van de panden) op onderzoek uitgegaan. In de loop van de middag werd een ’lekje’ ontdekt in een stijgleiding van de rookgasafvoer, vertelt een woordvoerster van Gooi en Omstreken. ,,Drie van de zes boven de tandartspraktijk hebben hier last van gehad. We kunnen het lek niet à la minute dichten. Daarom mogen zij voorlopig hun CV niet gebruiken. We regelen voor hen een noodvoorziening in de woning. De bewoners zijn nooit in gevaar geweest omdat CO zwaar is en dus naar beneden, richting de praktijk is gezakt. Alle bewoners konden dinsdag aan het einde van de middag gewoon veilig hun huis in.’’

Foto’s Caspar Huurdeman

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons