AZ speelt met 15-jarigen gelijk tegen De Graafschap [video]

Fedde de Jong, Rio Hillen, Yusuf Barasi en Kian Fitz-Jim (vlnr) vorige week op het trainingskamp in Turkije.
© Foto Ed van de Pol
Wijdewormer

AZ heeft dinsdagmiddag in een oefenwedstrijd op het trainingscomplex gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Het werd 2-2. In de tweede helft speelde AZ geruime tijd met vier 15-jarige spelers: Rio Hillen, Fedde de Jong, Kian Fitz-Jim en Yusuf Barasi.

Het oefenduel was vooral bedoeld om de reserves van AZ speeltijd te geven. Maar ook de basisspelers Guus Til en Calvin Stengs deden een helft mee.

Stijn Wuytens, op de weg terug na een langdurige blessure, opende de score voor AZ. Na rust maakte Albert Gudmundsson er 2-0 van. Kort daarvoor was de jonge Fedde de Jong al twee keer dicht bij de 2-0 geweest.

In de slotminuten kwam De Graafschap in kort tijdsbestek terug tot 2-2 door doelpunten van Mohamed Hamdaoui en Myenty Abena. Bij de 2-1 van Hamdaoui, een vrije trap, ging doelman Piet Velthuizen lelijk in de fout.

Bij AZ deed rechtsback Jonas Svensson ook mee. Hij is weliswaar basisspeler in het eerste, maar omdat hij geschorst is voor de wedstrijd tegen FC Utrecht, komende zaterdag, deed hij mee in het oefenduel.

Het viertal 15-jarigen was vorige week ook al mee op trainingskamp naar Turkije. Ook toen kregen ze speelminuten in een oefenwedstrijd.

Basiselftal AZ: Velthuizen; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Helmer, Til, Vejinovic; Stengs, Johnsen, Gudmundsson.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen