Pas over half jaar duidelijkheid over Noord-Hollandse deel N201

Pas over half jaar duidelijkheid over Noord-Hollandse deel N201
Hilversum

De plannen van de provincie Noord-Holland met de N201 worden pas over een half jaar duidelijk. De provincie wil eerst wachten op de definitieve keuze van Utrecht en gaat dan een studie starten naar de gevolgen voor het Noord-Hollandse deel van de autoweg.

De provincie Noord-Holland is het eens met de keuze van Utrecht voor de zogenaamde denkrichting 3. Dat is de variant waarbij onder meer twee kleine stukken van de weg op Utrechts grondgebied worden verbreed, terwijl de maximumsnelheid 80 kilometer per uur blijft.

Welke gevolgen deze keuze voor Noord-Holland heeft, is nog onbekend. Een woordvoerder legt uit: „Na het Provinciale Staten-besluit in Utrecht moet uit een vervolgstudie duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor het wegennet van Noord-Holland en de omliggende gemeenten.” Er liggen wel mogelijkheden voor eigen inbreng, blijkt uit de woorden van de zegsman: „Denkrichting 3 biedt de mogelijkheid om in het proces bij te sturen vanwege het adaptieve karakter.”

Na een definitieve keuze in Utrecht gaat Noord-Holland een studie starten naar de gevolgen voor het eigen deel. Eventuele duidelijkheid over gevolgen en oplossingen worden in de tweede helft van 2019 verwacht.

Wethouder Annette Wolthers van Hilversum is ook blij met de keuze van de provincie Utrecht. „Het is goed om te horen dat Gedeputeerde Staten niet hebben gekozen voor een weg over de Hoorneboegse Heide en dat onze inbreng is meegewogen in de beslissing”, laat zij weten in een reactie. Ook zij geeft aan dat er na een definitieve keuze een plan wordt gemaakt met provincie en andere gemeenten over het Noord-Hollandse deel van de N201.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons