Gevonden lichaam Leeghwaterweg Zaandam is van vermiste Astrid Rousse

Gevonden lichaam Leeghwaterweg Zaandam is van vermiste Astrid Rousse
Zaandam

Het lichaam dat vrijdag is gevonden op een rietlandje aan de Leeghwaterweg in Zaandam is van de al sinds half augustus vermiste Astrid Rousse (53) uit Koog aan de Zaan.

Dat heeft de politie dinsdagmiddag bevestigd aan de familie.

Lees hier: Astrid Rousse gevonden: dubbel gevoel voor familie

Zoon Roberto Guagliardo is een gebroken mens, maar voelt ook opluchting nu de familie weet dat Astrid Rousse gevonden is. Maanden verkeerden familie en vrienden in onzekerheid, nadat de Koogse in de nacht van 16 op 17 augustus spoorloos verdween.

Over de doodsoorzaak is nog geen duidelijkheid, bevestigt de zoon. Het onderzoek hiernaar duurt voort.

Roberto schrijft vandaag op zijn Facebookpagina: ,,Einde aan een onzekere periode, na maanden vermist te zijn geweest, is afgelopen vrijdag onze moeder terug gevonden. Bijna 5 maanden waarin we leefden tussen hopen en vrezen. Zojuist hebben wij de zekerheid gekregen. Komende dagen gaan we ons richten op een waardig afscheid.”

Na de vermissing is op vele manieren naar Astrid Rousse gezocht, met helikopter, speurhonden en ook met grote groepen vrijwilligers. Ook werd in de omgeving van wat nu de vindplaats blijkt, gezocht. Toen werd het lichaam niet aangetroffen.

Afgelopen vrijdag werd het lichaam op een afgelegen eilandje langs de Leeghwaterweg gevonden. Urenlang werd forensisch onderzoek verricht.

De familie gaat de komende dagen kijken hoe zij Astrid Rousse een liefdevol afscheid kunnen geven. Een datum van begrafenis of crematie is nog niet bepaald.

Lees ook: Lichaam gevonden langs N515 in Zaandam

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons