Premium

Discussie over posters tegen uitstoot Tata Steel

Discussie over posters tegen uitstoot Tata Steel
De protestposters zijn ook achter meerdere Wijk aan Zeese ramen te vinden.
© Foto Heleen Vink
Wijk aan Zee

In Wijk aan Zee zijn tientallen protestposters tegen de uitstoot van Tata Steel geplakt op glasbakken, vuilnisbakken en elektrakastjes. Onder de inwoners van het kustdorp ontstaat nu flinke discussie over de posteractie.

,,Zeker nu ons dorp door schakers uit binnen- en buitenland bezocht wordt, geven we een echt pauperkaartje af. Ik vraag me af wat de posterplakkers er van zouden vinden als ik posters bij hen op de deur of gevel plak’’, schrijft André Wevers op Facebook.

Er zijn twee typen posters in omloop gebracht. Eentje met de tekst ’Tata Steelt onze gezondheid’, de ander met ’Tata Steel stop emissies’. Daarbij is het typische Tata Steelblauw gebruikt op een grijze achtergrond van rokende schoorsteenpijpen. De posters zitten goed vastgeplakt, merkt Tim Kolthof op. ,,Ze zijn er niet eens af te krijgen. Ik hoop dat degene die ze opgeplakt heeft, ze ook weer netjes gaat weg halen.’’

De posters zijn een protest tegen de aanhoudende zwarte regens die vanaf het terrein van Tata Steel neerdalen op het kustdorp. Afgelopen week kwam inwoner Fons Deen met de Tata Tango, een muzikaal en humoristisch protest tegen de overlast.

,,Ik heb na lang twijfelen de poster wel opgehangen, want de poster is een signaal. Niets meer en niets minder’, schrijft Jan van der Land. ,,Je kunt je kop in het zand steken voor wat er nu in ons dorp aan de hand is, of een signaal afgeven.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen