OFC laat winst glippen bij Hercules

Topscorer Reda Kharchouch viel met een hamstringblessure uit.© Archieffoto

Derde divisie

OFC pakte slechts een puntje bij Hercules (2-2) en daar baalde trainer Eric Heerings stevig van. Met een man meer gaven de Oostzaners in de slotfase de voorsprong uit handen.

,,Iedereen bij Hercules riep dat het van hun kant een gestolen punt was. Maar wij hadden helemaal niet in die situatie terecht moeten komen. OFC heeft niet het elftal om de bus te parkeren en alles weg te trappen, dus dan moeten we gewoon die derde maken. Doe je dat niet, dan krijg je het deksel kneppelhard op de neus’’, zuchtte Heerings.

OFC begon in Utrecht moeizaam, de spelers hadden moeite met de stevige wind mee en de passing was daardoor rommelig. Via Tyrone Fonville kwam Hercules terecht op voorsprong in de 36e minuut en vier minuten later maakte topscorer Reda Kharchouch gelijk. Kort daarna viel de Oostzaanse goaltjesdief uit met een hamstringblessure en hoe ernstig die is, zal deze week nog moeten blijken.

Na rust kwam OFC veel beter voor de dag en Mike Brantjes kopte in de 67e minuut de verdiende 1-2 binnen. Toen vlak voor tijd Derek van Duuren van Hercules ook nog eens met rood moest vertrekken nadat hij met twee gestrekte benen inkwam op Alje Wiltenburg, leek OFC op rozen te zitten. Toch kwam de thuisploeg via invaller Lars Raaijen twee minuten voor tijd op gelijke hoogte. Die stond vrij aan de zijkant van het doel, waar een schot van een medespeler via de lat terecht was gekomen. ,,We hebben geen goede beurt gemaakt hier’’, mopperde de teleurgestelde Heerings.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.