Zaandamse automobilist onder invloed van lachgas negeert rijverbod van zes uur

© Foto: ANP/Lex van Lieshout

Zaandam

Een 20-jarige man uit Zaandam is zondagochtend aangehouden op een parkeerterrein van een tankstation langs de A8 in de buurt van Zaandam. Hij bleek onder invloed van lachgas.

Een agent trof de bestuurder op het parkeerterrein aan terwijl hij aan meerdere ballonnen gevuld met lachgas zoog. Op de bijrijdersstoel naast hem stond een grote fles gevuld met lachgas.

Omdat lachgas mogelijk de rijvaardigheid beinvloedt, kreeg de bestuurder een rijverbod van zes uur opgelegd. Na een half uur keek de agent of de auto nog op dezelfde plaats stond. Dat bleek niet het geval: de auto was verplaatst en stond aan de andere kant van het tankstation.

Uit onderzoek bleek dat de man de auto zelf had verplaatst. Ook toen de agent hem opnieuw benaderde, was hij volgens de politie ’weer vrolijk bezig met het verkeerd om opblazen van ballonnen’.

De automobilist is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, ook wordt een melding gemaakt bij he CBR.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.