Auto te water in Schagen, N248 volledig afgesloten [update]

1/5
Schagen

Een auto is zaterdagochtend rond 7.00 uur te water geraakt langs de Kanaalweg (N248) in Schagen. De weg was hierdoor enige tijd volledig afgesloten.

De bestuurder reed tegen de vangrail waardoor de auto begon te tollen. Honderd meter verderop kwam het voertuig in het water terecht. De automobilist is door ambulancepersoneel nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De automobilist moest naar eigen zeggen uitwijken voor een tegenligger, die op zijn weghelft terecht was gekomen. „Ik moest abrupt naar rechts sturen, raakte de vangrail, schoot de weg weer op en belandde in het water.” Van deze tegenligger, die reed in een zwarte auto, ontbreekt ieder spoor. „Ik heb het kenteken niet gezien en de auto is doorgereden. Het zou best kunnen dat er drank in het spel was, gezien het tijdstip.”

De automobilist is door de politie gecontroleerd op gebruik van alcohol en drugs en bleek niet onder invloed. Getuigen van het incident kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Een berger heeft het voertuig uit het water gehaald. De politie had de weg in verband met de bergingswerkzaamheden volledig afgesloten.

Meer nieuws uit Schagen e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons