Woonzorgcentrum dementerenden in oude school

Den Helder

In het voormalige schoolgebouw aan de Burgemeester Houwingsingel in Den Helder komt een kleinschalige woonzorggemeenschap voor mensen met geheugenverlies.

Het pand bood tot het voorjaar 2018 onderdak aan De Spinaker, de school voor speciaal voortgezet onderwijs. Sinds de verhuizing van De Spinaker naar de Sportlaan staat het gebouw leeg. „Een (commercieel) maatschappelijke instelling heeft de gemeente benaderd om het pand aan te kopen”, meldt het college. „Onderzocht is welke mogelijke invullingen het meest het maatschappelijk belang dienen en eveneens een financieel aantrekkelijk rendement leveren voor de gemeente. Uit dit onderzoek is gebleken dat een kleinschalige woonzorggemeenschap voor mensen met geheugenverlies, beheerd door Dagelijks Leven, past binnen deze kaders.”

De gemeente is van plan om het pand ten behoeve van deze functie te verkopen voor een bedrag van €350.000 k.k. Daarnaast vergoedt de gemeente een asbest- en grondsanering voor een bedrag van €67.000.

De woonzorgcentra bestaan standaard uit twintig studio’s waar bewoners over een zit-slaapkamer en badkamer beschikken. Er is één ruimte voor een echtpaar, de negentien andere zijn elk voor één persoon. Ook zijn er twee gemeenschappelijke woonkamers en een activiteitenruimte. Er is 24 uur per dag zorg aanwezig. Wel komt er een hek om het terrein om de scheiding met de buitenwereld zichtbaar te maken.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons