De Haan verlengt en wordt hoofd opleiding Geel-Wit

De Haan verlengt en wordt hoofd opleiding Geel-Wit
Voetbaltrainer Radjin de Haan bij ’zijn’ club Geel-Wit
© Foto United Photos/Toussaint Kluiter
Haarlem

Radjin de Haan is ook volgend seizoen hoofdtrainer bij vierdeklasser Geel-Wit ’20 uit Haarlem. Tevens wordt hij per volgend seizoen als hoofd opleidingen verantwoordelijk voor de selectieteams van de jeugd.

De Haan is sinds vorige zomer werkzaam bij de club waar hij zelf in de jeugd speelde. ,,Geel-Wit is mijn club natuurlijk. Ik ben hier niet naar toegekomen voor een jaar maar voor een langere periode.”

Volgens de 49-jarige De Haan is de club bezig aan een opmars. ,,Een aantal jaren geleden had de club weinig toekomst. Inmiddels is de situatie zo dat we een grote jeugdafdeling hebben. Dat moeten we proberen zien uit te breiden.”

Geel-Wit promoveerde afgelopen jaar naar de vierde klasse. De Haan is ambitieus.

,,We draaien nu met jonge gasten mee in de middenmoot. We hebben drie spelers van zeventien. Volgend seizoen zullen ze meer ervaring hebben. Met een paar oudere spelers erbij denk ik dat we dan kunnen spelen voor promotie naar de derde klasse.”

Netwerk

Bestuurslid technische zaken Erwin van Lent is te spreken over de nieuwe overeenkomst.

,,Radjin is een jongen uit de buurt, hij kent de club en heeft een groot netwerk. We zijn blij dat hij zich ontfermt over de selectieteams van de jeugd. We richten ons op de jeugd. Om die reden zijn we onlangs ook begonnen met een samenwerking met AZ. Onze trainers mogen daar regelmatig meekijken in de keuken. Dat werkt bij aan hun ontwikkeling.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons