Premium

Nieuwe wijk aan oever van de Zaan

Nieuwe wijk aan oever van de Zaan
Er komen in de Zaanse Oever negentien woningen, in zes verschillende types. Links de twee-onder-één kapwoning.
© Foto KondorWessels Projecten
Zaandam

Met het nieuwbouwproject Zaanse Oever krijgt de Kalverringdijk aan het eind van de Zaanse Schans een compleet ander aanzien. Het streven van ontwikkelaar KondorWessels Projecten is om de verkoop van de woningen in april te starten.

Het wijkje ligt aan de Zaan en grenst aan de natuurgebieden Kalverpolder en Engewormer. Het ligt naast het jachtbouwbedrijf Claasens Shipyard. Deze locatie is al langere tijd in beeld als plek voor woningbouw.

Pakhuizen en kleuren

De woningen aan de Engewormer 17 en 18 blijven gewoon staan. Er komen negentien woningen, in zes verschillende types. Het ontwerp van de 19 woningen is geïnspireerd op de traditionele Zaanse verhoudingen, industriële pakhuizen en kleuren uit de Zaanse historie. Op de plek waar vroeger molen ‘De Jonge Prins’ stond komt een opvallende twee-onder-één-kapwoning met een referentie naar de historische molenschuur.

Het bestemmingsplan is inmiddels onherroepelijk geworden nadat dit unaniem door de raad was vastgesteld en er geen bezwaren waren op het plan vanuit de omgeving. De noodzakelijke omgevingsvergunning wordt binnenkort aangevraagd.

Makelaar

De verkoop van de woningen komt in handen van de lokale makelaar Bert van Vulpen. De prijzen zijn nog niet bekend. ,,Bij zijn kantoor of op de website www.ZaanseOever.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden zodat ze op de hoogte worden gehouden van de laatste ontwikkelingen”, aldus meldt de ontwikkelaar.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen