Mariniers maken indruk op premier

1/2
Den Helder

Premier Rutte heeft de hulp ingeroepen van mariniers om een spectaculaire demonstratie te geven voor de premier van Japan. De zeesoldaten maakten een gevaarlijke afdaling vanaf de Euromast.

De afdaling vanaf het dak van het restaurant op bijna honderd meter hoogte werd verricht door specialisten. Het abseilteam bestond uit mannen van NLMARSOF uit Den Helder en van het Mariniers Opleidingscentrum in de Van Ghentkazerne van Rotterdam.

,,Op verzoek van onze premier hebben mariniers een afdaling gemaakt vanaf het dak van het restaurant op 96 meter hoogte”, zegt een woordvoerder van de marine.

Verrassing

Minister-president Abe van Japan. brengt een bezoek aan Nederland en was door premier Rutte uitgenodigd in Rotterdam. Na onder andere een havenbezoek was er een persconferentie en een diner in de Euromast. Als verrassing voor Abe ging Rutte met zijn gasten naar buiten om het werk van de mariniers in ogenschouw te nemen.

De Japanse leider volgde de verrichtingen van de mariniers met interesse en kreeg uitleg van een officier van de mariniers. Na afloop ging het gezelschap op de foto.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons