Mooiste dwergkwartel komt uit Lutjebroek

Lutjebroek

De Chinese dwergkwartel van Erik Bakker uit Lutjebroek is een perfect vogeltje.

Dat vindt tenminste de jury van de wereldkampioenschappen voor volièrevogels in Zwolle, die meer dan 25.000 vogeltjes beoordeeld heeft. Daar is tot en met dit weekend in de IJsselhallen nog het WK.

De in juni geboren dwergkwartel van Bakker, lid van de Streker Vogelvrienden, is in zijn soort wereldkampioen geworden. Een verrassing voor zijn eigenaar.

Bekroning

,,Ik wist dat ze goed was, maar je weet niet waar de rest van de wereld mee komt.’’ Bakker ziet het wel als een bekroning op zijn werk. ,,De kleuren, de conditie, de tekening, de nagels en pootjes, ze kijken overal naar. Ik ben al een tijdje aan het selecteren, dus dit is wel mooi, ja.’’

Bakker weet niet of hij zijn titel wel kan verdedigen volgend jaar. ,,Het WK is ieder jaar in een ander land. Ik ga niet helemaal naar Italië of zo, dat wil ik de vogels ook niet aandoen en daar worden ze niet mooier van. En je mag ze maar twee jaar inzenden. Dit was de ideale gelegenheid.’’ Zondag gaat hij zijn winnaar opzoeken. En bij thuiskomst krijg ze wat extra meelwormen, belooft hij.

Binnen de Vogelvrienden won Sjef de Wit brons en zilver met de timbrado zangkanarie en Ruud Kok brons met een oranje borst grijze zebravink.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons