Beverwijks team wint patisseriewedstrijd

Beverwijks team wint patisseriewedstrijd
De winnaars David en Tineke.
Amsterdam

Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk hebben op vakbeurs Horecava The Dobla Pastry Battle 2019 gewonnen, een patisseriewedstrijd.

Zij waren de besten van zeven teams van chefs en patissiers en hun leerlingen. Het thema dat tijdens de drie rondes centraal stond was ‘All time favorites’. De teams moesten in de wedstrijdkeukens van Gastronomisch Gilde hun moderne versie van een Charlotte Russe-taart en klassieke friandises maken en kregen tot slot een BlackBox-opdracht.

Na het optellen van de jurybeoordelingen per ronde, had het team uit Beverwijk de meeste punten. Ze winnen daarmee de kampioensbelt en een bedrag van 2500 euro. ’Waar sommige teams uitblonken in één bepaalde opdracht, waren Tineke en David de hele wedstrijd stabiel. Zij hebben bewezen dat je in een wedstrijd als deze geen grote fouten kan maken en bij elke opdracht goed moet scoren’, aldus de jury.

Tineke reageerde totaal verrast op de uitslag. ,,Onze kracht is, denk ik, dat David en ik heel veel getraind hebben. We konden haast zonder woorden alles maken; we wisten precies wat we moesten doen.”

Meer nieuws uit Kennemerland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons