Beverwijkse (88) op oudejaarsavond in woning overvallen

Beverwijkse (88) op oudejaarsavond in woning overvallen
BEVERWIJK

Een 88-jarige vrouw uit Beverwijk is op oudejaarsavond in haar woning overvallen. Dat heeft de politie vandaag naar buiten gebracht.

Volgens de politie deed de vrouw een dag later aangifte van de overval en is het incident daardoor niet direct naar buiten gebracht. De recherche wil nu alsnog graag eventuele getuigen van de overval spreken voor het onderzoek.

Die avond werd rond 19:30 uur bij de vrouw aangebeld. Toen zij de voordeur open deed, werd deze meteen naar binnen geduwd. Vervolgens kwamen er twee mannen haar woning binnen.

De mannen eisten geld. Nadat het slachtoffer had aangegeven dat er geen geld in huis was, hield de ene overvaller de vrouw in bedwang, terwijl de ander de woning doorzocht. Na de zoektocht gingen de mannen er vandoor met een geringe buit. Het slachtoffer belde niet direct de politie maar heeft de volgende dag aangifte gedaan.

Beide daders zijn licht getinte mannen van ongeveer 20 jaar oud, met een lengte van 1,60 tot 1,70 meter en een mager postuur. Zij spraken Nederlands, droegen beiden een gekleurde sjaal en donkere kleding met een capuchon.

De politie wil graag mensen spreken die op oudejaarsavond in of rond de Van Breenstraat verdachte personen of voertuigen hebben gezien of mensen andere informatie hebben die kan helpen bij dit onderzoek.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons