Nieuwe tarieven Tergooi Hilversum: kort parkeren gratis, lang parkeren duurder

Nieuwe tarieven Tergooi Hilversum: kort parkeren gratis, lang parkeren duurder
Betaald parkeren gaat veranderen bij Tergooi Hilversum.
© foto STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Hilversum

Pech voor langparkeerders bij het ziekenhuis in Hilversum, maar mazzel als je alleen maar iets komt halen of afgeven. De Hilversumse vestiging van Tergooi stapt per 1 februari over op de parkeertarieven zoals die al jaren gelden bij het Blaricumse ziekenhuis.

Voor langparkeerders wordt parkeren bij de Hilversumse vestiging van Tergooi flink duurder. In plaats van de 2 euro per dag die nu moet worden afgetikt, gaat de bezoeker straks maximaal 6 euro betalen. Daartegenover staat dat iemand die binnen twintig minuten weer weg is vanaf volgende maand helemaal niets meer hoeft te betalen. Nu kost ook dat al 2 euro bij de Hilversumse vestiging.

Tergooi-woordvoerder Sebastian Dingemans verwacht in de praktijk weinig veranderingen voor de parkeerder. ,,Onze ervaring is dat bezoekers gemiddeld - let wel: gemiddeld - maximaal twee uur in het ziekenhuis blijven. Dan betaal je dus nog steeds 2 euro, net als je dat in Hilversum nu ook al doet.”

Tergooi heeft ervoor gekozen om de Hilversumse parkeertarieven gelijk te trekken met de tarieven bij de Blaricumse vestiging. ,,Die vinden we eerlijker, vanwege die eerste twintig gratis minuten.” De rest van het Blaricums model dat dus vanaf 1 februari ook in Hilversum geldt: van minuut 21 tot 120 kost het 2 euro, en daarna 1 euro per uur met een maximum van 6 euro.

Afwachten is of de nieuwe tarieven gevolgen hebben voor de buurt rond het ziekenhuis, waar de straten - en stoepen - flink vol staan met geparkeerde auto’s van - ook -ziekenhuisbezoekers. In de straten rond het ziekenhuisterrein is het parkeren namelijk gratis.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons