Twee automobilisten onder dreiging van vuurwapen beroofd in Alkmaar

ALKMAAR

Twee automobilisten zijn donderdag bij twee verschillende incidenten met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen beroofd in Alkmaar. De politie onderzoekt de zaak.

De slachtoffers zijn een 46-jarige man en een 64-jarige vrouw uit Alkmaar. De berovingen vonden plaats rond 14.00 uur op de Wendelaarstraat en om 17.50 uur op de Corfstraat.

Het 46-jarige slachtoffer van de eerste beroving stond geparkeerd op de parkeerplaats toen er ineens een vreemde man bij hem in de auto stapte. De man bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. De Alkmaarder wilde uit de auto vluchten, maar dat lukte hem niet. De overvaller sprong daarna zelf snel uit de auto en sloeg op een scooter op de vlucht in de richting van de Heiloöerdijk. Bij de overval raakte de man lichtgewond.

Rond 17.50 uur kwam een zelfde soort melding bij de politie binnen, maar dit keer op de Corfstraat. Het 64-jarige slachtoffer reed stapvoets ter hoogte van het tankstation toen er ineens een man bij haar in de auto sprong. De man richtte een vuurwapen op de Alkmaarse en eiste geld van haar. Na de beroving rende de overvaller in de richting van de Heiloöerdijk.

Het slachtoffer stapte ook uit en rende achter de overvaller aan. Op de hoek met de Corfstraat raakte de vrouw de overvaller uit het oog en keerde terug naar haar auto.

De politie doet onderzoek naar deze twee berovingen en is op zoek naar getuigen. De politie heeft geen signalement van de straatrover(s) gemeld.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.