Jonge dirigente voor Kamerkoor Endora

Jonge dirigente voor Kamerkoor Endora
Elizaveta Agrafenina.
© Foto PR
Heemskerk

Elizaveta Agrafenina (27) is sinds kort de dirigente van Kamerkoor Endora in Heemskerk. Daarnaast leidt ze twee a-capellakoren in de hoofdstad. De Noors-Russische sopraan studeert ’Master klassiek zang’ aan het Conservatorium van Amsterdam.

Eerder studeerde ze aan de Sibelius Academie in Finland en de Universiteit van Agder in Noorwegen. Een van haar wapenfeiten is dat ze met topmusici uit Nederland en Noorwegen concerten organiseerde waarbij muziek werd gespeeld die in de Tweede Wereldoorlog verboden was. Bovendien deed ze mee aan de eerste uitvoering in het Jiddisch van ’From Jewish Folk Poetry’, een werk van de beroemde Russische pianist Dmitri Sjostakovitsj.

Endora repeteert met Agrafenina muziek rond het thema ’Water’, zoals: ‘The Silver Swan’ van Orlando Gibbons en ’Moon River’ van Henry Mancini. Dit thema-concert klinkt op 31/3 in de Dorpskerk van Heemskerk. Het kamerkoor streeft nog naar een verdubbeling van het aantal tenoren en bassen. Nu zijn er acht. Geïnteresseerden kunnen op dinsdag vanaf 20 uur meezingen of luisteren. De repetitie in het plaatselijk cultuurcentrum eindigt om 22.15 uur. Meer info: endora@live.nl of kamerkoorendora.nl.

Meer nieuws uit Kennemerland

Lees hier de digitale editieVolg ons