Ajax laat Wöber gaan, grijpt naast Diego Lainez

Ajax laat Wöber gaan, grijpt naast Diego Lainez

Maximilian Wöber heeft het trainingskamp van Ajax in Florida verlaten. De Oostenrijkse verdediger vliegt naar Spanje om zijn transfer naar Sevilla af te ronden. Ajax ontvangt naar verluidt 12 tot 14 miljoen euro voor de 20-jarige Wöber, die geen basisplaats had in het elftal van trainer Erik ten Hag. Hij gold als 'back-up' voor de vaste centrumverdedigers Matthijs de Ligt en Daley Blind.

Met de Argentijn Lisandro Magallán heeft Ajax deze winter al een nieuwe verdediger aangetrokken. Daardoor mag Wöber vertrekken. De Oostenrijkse international trainde donderdag in Orlando nog wel mee, maar stapte daarna in het vliegtuig. Wöber heeft van Ajax toestemming gekregen om zijn transfer af te ronden. Hij sloeg de wedstrijd tegen Flamengo (2-2, verlies na strafschoppen) op het toernooi om de Florida Cup over.

Ajax heeft naast Diego Lainez gegrepen. De aanvaller uit Mexico vervolgt zijn loopbaan bij Real Betis, zo meldt zijn vereniging Club América.

De achttienjarige Lainez treft Andrés Guardado bij zijn nieuwe club uit Spanje. De Mexicaanse oud-middenvelder van PSV zou een belangrijke rol in de komst van zijn talentvolle landgenoot hebben gespeeld.

Het is onduidelijk wat het afketsen van de transfer van Lainez betekent voor David Neres. De Chinese club Guangzhou Evergrande heeft volgens De Telegraaf maar liefst 43 miljoen euro over voor de Braziliaan die in Amsterdam niet zeker is van een basisplaats. Het is de vraag of Neres mag vertrekken als Ajax geen andere buitenspeler heeft gevonden.

Meer nieuws uit Ajax

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons