Wervelend Hiphop-project te zien in Nieuwe Vide Haarlem

Joshua Baumgarten is een van de deelnemers.© Archieffoto United Photos/Toussaint Kluiters

Jaap Timmers
Haarlem

’Planet Vide’ is de naam van een twee maanden durend artistiek kunstproject over hiphop, waarvan de weerslag te horen en te zien is in de Nieuwe Vide in Haarlem.

Verschillende kunstenaars namen deel aan een workshopprogramma onder leiding van het Haags Hiphop Centrum (graffiti, breakdance, beats maken, rappen en dj-en).

De muzikale optredens worden uitgevoerd door zeven hiphopartiesten uit alle hoeken van het land onder de noemer #PeopleBeforeLikes en onder leiding van Dya Logue. Verder acts en performances van onder anderen Joshua Baumgarten, DJ DNS, Double Trouble, Master Surreal, Dya Loque.

De opbrengst gaat naar de bestrijding van kinderarmoede, onder het motto ’Elk kind is het waard om voor de vechten’. In dit geval gaan de vrijwillige bijdragen van deelnemers en bezoekers naar de voedselbank Haarlem Oost. De opbrengsten worden uitgegeven aan zuivel en fruit. Ook zal in de Vide een soepmaakdag zijn.

Tot en met 20 januari toont Nieuwe Vide werken van Ytje Veenstra, Coen Vosveld, Alex Klerk, MrMonk, Wimpie Comics, Alex Deurloo, Tom Tornij, Boris Peeters en Yves van Asten. De getoonde werken zijn hiphop-gerelateerd, vervaardigd door de oude en nieuwe garde.

Er zijn muurschilderingen van Mister Adam, Brave/Swice en Duonar (Stefan Kasper, TRIK). Bovendien worden hiphop filmklassiekers getoond.

Planet Vide – Hiphopcounterculture, 12 tot en met 20 januari, in de Nieuwe Vide, Minckelersweg 6, Haarlem, openingstijden: donderdag t/m zondag 12-17 uur en op afspraak. Zaterdag 12 januari programma 13-24 uur.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen