Soest gaat rotondes groen aanpakken

Soest gaat rotondes groen aanpakken
De vorstelijke rotonde in de Seenhoffstraat: de cirkel van ruwhouten palen in het midden is de symbolische kroon, de bomen de Soesters die zich rond de kroon scharen.
© Gemeente Soest
Soest

Dit jaar doet Soest een onderzoek naar de verbetering van de verkeersveiligheid op vier rotondes in het dorp. De rotondes in vooral de Koningsweg zijn berucht vanwege de vele ongelukken die er gebeuren, meestal met fietsers die door afslaande auto’s geschept worden.

Het gaat om vier van de tien rotondes in het dorp. Drie van die rotondes krijgen komende maand een opfrisbeurt. ’Groene oases’, noemt wethouder Aukje Treep het. „Door een goed uitgedokterd beplantingsassortiment en kunst te kiezen, zijn ze niet alleen visueel aantrekkelijk maar ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk.”

Net als Baarn koestert Soest vorstelijke ambities, en daarom krijgt de rotonde Steenhoffstraat - Dalweg in het oude lint door het dorp (van de Burg. Grothestraat tot en met de Birkstraat) het thema ’koninklijke allure’ (zie illustratie).

De rotonde op Koningsweg – Dalweg krijgt als thema Utrechtse heuvelrug, en die in de Koningsweg – Dorpstreek wordt ingericht naar ’agrarische cultuurhistorie’. Twee Nijkerkse hoveniersbedrijven hebben de prijsvraag over inrichting en onderhoud gewonnen. Als het goed bevalt, komen volgend jaar de zeven andere rotondes in het dorp aan de beurt.

Meer nieuws uit Gooi

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons