Zaanstad redt het opnieuw niet tegen Sliedrecht Sport

Zaanstad redt het opnieuw niet tegen Sliedrecht Sport
Sliedrecht

Net als een kleine maand geleden is het Zaanstad niet gelukt om te stunten tegen Sliedrecht Sport. De Zaandamse volleyballers gingen woensdagavond in Sliedrecht met 3-1 onderuit tegen de nummer twee in de eredivisie.

In de thuiswedstrijd (ook op woensdag) pakten de mannen van Zaanstad een voorsprong van 2-0 in sets en kregen ze zelfs een matchpoint, om uiteindelijk met 2-3 te verliezen. Zo dichtbij kwam de ploeg van coach Sandor Rieuwers ditmaal niet. De eerste set werd weliswaar met 23-25 gewonnen, maar de thuisploeg was daarna met 25-19, 25-19 en 25-21 een maatje te groot.

,,De eerste set was heel goed, alles klopte. In de drie sets daarna gaven we steeds het initiatief gelijk in het begin uit handen. De jongens bleven keihard vechten, maar het was vechten tegen de leeuw’’, analyseerde Rieuwers.

,,We haalden niet het niveau van vlak voor de kerst, maar gaan hard trainen om dat weer op te pakken.’’ Hij beschikt nu over een fitte selectie van twaalf man, David Bes is hersteld van een blessure.

Zaanstad blijft in de competitie op de achtste plaats staan, een puntje achter Taurus en Vocasa maar nu met evenveel duels gespeeld.

De play-offs zijn nog altijd volop in zicht voor de Zaandammers, na de sterke afsluiting van 2018 met zeges op Dynamo en Taurus en het bonuspuntje tegen Sliedrecht. Bij die club is het momenteel hosanna: de winst op Zaanstad leverde de koppositie op voor de vorig jaar uit de topdivisie gepromoveerde Zuid-Hollanders.

Ze zitten ook nog in de beker en deze week werd het contract met het succesvolle trainersduo Paul van der Ven/Marnix Elbers met twee seizoenen verlengd.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons