Gemeente Landsmeer hijst regenboogvlag

Burgemeester Anne Lize van der Stoel (links) en de wethouders Mandy Elfferich en Richard Quakernaat hijsen de regenboogvlag.

Burgemeester Anne Lize van der Stoel (links) en de wethouders Mandy Elfferich en Richard Quakernaat hijsen de regenboogvlag.© Foto gemeente Landsmeer

Annette Snaas
Landsmeer

Het college van Landsmeer heeft dinsdag de regenboogvlag gehesen als steunbetuiging voor de LHBT-gemeenschap. Dit als reactie op de Nashville-verklaring waarin homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen wordt.

De vlag werd gehesen door burgemeester Anne Lize van der Stoel, een lesbienne die bekend staat als voorvechter voor de homogemeenschap, en de wethouders Richard Quakernaat en Mandy Elfferich.

,,In Landsmeer staan we voor ál onze inwoners, of ze nou hetero, lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender zijn. Iedereen heeft de vrijheid om zelf te bepalen hoe zij hun leven in willen richten. In Nederland geldt immers dat íedereen gelijke rechten heeft. De Nashville-verklaring staat hier haaks op’’, meldt het college.

„Dat er in Nederland mensen zijn die de Nashville-verklaring ook ondertekenen, maakt helaas één ding helder: We hebben nog een lange weg te gaan, want dit pamflet geeft een beeld weer dat in strijd is met de grondwet, art. 1, waarin iedereen recht heeft op gelijke behandeling.”, aldus het college van Landsmeer.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.