Team van Merlet in Schoorl sleept Gouden Koksmuts in de wacht

Team van Merlet in Schoorl sleept Gouden Koksmuts in de wacht
De winnende koks van Merlet uit Schoorl, met tweede van rechts chef-kok Jonathan Zandbergen.
© Foto Horecava/Anita Buiteman
Schoorl

Drie koks van hotel/restaurant Merlet uit Schoorl hebben tijdens de Horecava in RAI Amsterdam beslag gelegd op de zogeheten Gouden Koksmuts.

Chef-kok Jonathan Zandbergen van de winnende keukenbrigade uit het Noord-Hollandse restaurant met een Michelinster was zeer verguld met deze ereprijs.

Vakbeurs

De wedstrijd, die plaatsvond tijdens de grootste nationale vakbeurs voor professionals in de foodservice-industrie, vond voor de 59e keer plaats.

Creativiteit

Tijdens de krachtmeting moesten ditmaal acht teams zich van hun beste kant laten zien op het gebied van samenwerking, productkennis, techniek en creativiteit.

De opdracht die zij kregen, was het bereiden van een amuse en viergangendiner. De gerechten moesten worden bereid met ingrediënten die ter plekke werden onthuld.

Kalfshart

Zo moesten de koks werken met kalfshaas, kalfshart en kalfslever. Daarbij werd verwacht dat ze kabeljauw en Hollandse garnalen in hun gerechten zouden verwerken.

Messenkoffer

Een vierkoppige jury wees Merlet als winnaar aan. De Schoorlse koks sleepten onder meer ook ieder een nieuwe messenkoffer en kokskleding in de wacht.

De wedstrijd is een initiatief van het Gastronomisch Gilde, Hanos Internationale Horeca Groothandel en Horecava/ RAI.

Lees ook: Marlies en Roy, altijd zichzelf

Meer nieuws uit Alkmaar

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons