D66: Wie draait op voor kosten Anton Pieckplein in Den Helder?

Maquette van nieuwbouw aan Spuistraat Den Helder: 12 appartementen voor jongeren op plek van voormaloge Aldi. Daarachter het Anton Pieckplein.
© Illustratie Woningstichting
Den Helder

Wie draait er op voor de kosten die zijn gemaakt voor het Anton Pieckhorecaplein?

Dat wil de fractie van D66 in de gemeenteraad weten van burgemeester en wethouders. Het plan kwam van Carlo Assorgia van pizzeria Costa Smeralda.

Ook Woningstichting en gemeente staken er veel tijd en energie in, maar uiteindelijk haakte Assorgia af. Hij verhuist zijn zaak vanuit de Koningstraat naar Willemsoord. Volgens D66 heeft de voorbereiding van het gesneefde horecaplein zo’n driehonderdduizend euro gekost. Welk deel van dit bedrag komt voor rekening van gemeente Den Helder? Wil de fractie nu weten.

Fractieleider Henk Mosk van D66 stelt daarnaast vast dat Beter voor Den Helder (de partij waar Assorgia leider van is, red.) oorspronkelijk tegen de overgang van horeca-ondernemingen vanuit de Koningstraat naar Willemsoord was.

„Men heeft zich er vele malen als zodanig over uitgelaten. Nu is Willemsoord volgens Assorgia ’lekker levendig, met een bioscoop tegenover de zaak en horecazaken als buren’. De politieke partij Beter voor Den Helder zal het hier ongetwijfeld mee eens zijn. Bent u het het met ons eens dat hier in enige mate sprake is van belangenverstrengeling?’’, schrijft Mosk aan burgemeester en wethouders.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.