Clubs in de rij voor Jong AZ-topscorer Druijf

Clubs in de rij voor Jong AZ-topscorer Druijf
Directeur voetbalzaken Max Huiberts verwacht dat Ferdy Druijf door AZ nog wordt verhuurd voordat de club zondag op trainingskamp in Turkije gaat.
© Foto Orange Pictures
Alkmaar

AZ begint zondag aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Trainer John van den Brom reist dan met ruim dertig spelers af naar de Turkse kustplaats Belek. Onder hen is ook de revaliderende jongeling Myron Boadu. De kans dat Ferdy Druijf het vliegtuig instapt is volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts klein.

,,Er is veel interesse voor Ferdy’’, zegt hij over de spits van Jong AZ, die voor de rest van dit seizoen verhuurd mag worden. Cambuur Leeuwarden in één van de clubs die interesse heeft in de diensten van de topscorer van de eerste divisie, die vrijdag nog gewoon met de reserves op het trainingsveld stond. ,,Dat is een van de partijen waarmee we in gesprek zijn. Het is van belang dat we samen met Ferdy tot een goede keuze komen. De kans dat we deze nog maken voor we vertrekken naar Turkije is groot.’’

Nieuwe gezichten verwacht Huibers niet te verwelkomen in de vertrekhal van het vliegveld. ,,Op dit moment is er niets concreets. Zoals ik eerder al zei zijn onze belangrijkste winteraankopen de jongens die terugkomen van een blessure, zoals Stijn Wuytens en Myron Boadu.’’

Met de keus voor Belek loopt AZ uit de pas. Het gros van de Nederlandse clubs immers reist deze winter af naar Spanje of Portugal. Ook de Alkmaarders bereidden zich daar de afgelopen jaren voor op de tweede seizoenshelft. ADO Den Haag is de enige andere eredivisionist die naar Turkije gaat, het verblijft komende week in dezelfde kustplaats.

Slecht weer

,,Turkije is altijd wel in trek geweest hoor’’, zegt Huiberts over de keus om na zes jaar weer voor het Calista Luxury Resort te kiezen. ,,Ik denk zelfs dat er nergens meer clubs komen als hier. Maar de afgelopen jaren zijn Nederlandse clubs inderdaad meer en meer naar Spanje en Portugal getrokken. De laatste keer dat we hier waren, zaten we in dezelfde accommodatie. We werden nu teruggevraagd door de mensen die dit soort trainingskampen organiseren. Trainer John van den Brom kent deze accommodatie nog uit zijn tijd bij Anderlecht en zelf ben ik er recent ook nog even gaan kijken. Het is gewoon top.’’

Het kan niet worden gezegd over het weer dat AZ wacht aan de Turkse Rivièra. Komende week komt het kwik er niet uit boven de twaalf graden en is er vooral in het tweede deel van de week grote kans op regen. Het doet denken aan de laatste keren dat de club er het trainingskamp belegde. Het ene jaar kwamen er handschoenen en mutsen aan te pas én het andere jaar werd AZ tijdens een oefenduel van het veld gejaagd door regen en onweer.

,,Het weer is inderdaad vergelijkbaar met dat in Nederland momenteel, net iets warmer’’, zegt Huiberts. Reden om dan toch maar de meute te volgen was het niet. ,,We gaan niet op trainingskamp voor het weer. Dat doen we om bij elkaar te zijn, ons op een goede accommodatie voor te bereiden op de tweede seizoenshelft én de lijnen voor de rest van het seizoen te bespreken’’, aldus Huiberts.

In Belek speelt AZ vrijdag twee oefenduels. Tegenstanders hierin zijn het Turkse Fenerbahçe en FC Slovacko uit Tsjechië.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen