Alleenstaande ouders met kinderen kunnen weekendje weg

Lorien Mikhail
Hoorn

Hoornse vaders en moeders die hun kinderen alleen opvoeden kunnen, samen met hun kinderen een weekendje weg naar Texel. Stichting Netwerk Hoorn probeert alleenstaande ouders bij elkaar te brengen door elk jaar een ouder-en-kindweekend te organiseren.

Het aantal alleenstaande ouders in Nederland groeit, blijkt uit de cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Zo ook in West-Friesland: in 2010 waren er in deze regio 5206 eenouderhuishoudens met kinderen. Afgelopen jaar is dat aantal toegenomen tot 6719.

Volgens Stefanie Strijker van Stichting Netwerk is het belangrijk dat alleenstaande ouders niet achterblijven in de maatschappij en nieuwe mensen blijven ontmoeten. ,,De groep bestaat voor een groot deel uit moeders. Vorig jaar gingen er dertig ouders mee. Van die dertig waren er negen alleenstaande vaders, een record!’’

Zodra alle aanmeldingen binnen zijn, wordt een programma gemaakt dat interessant is voor de kinderen én de ouders. ,,We houden rekening met de leeftijden van de kinderen die meegaan. Zo blijft het voor iedereen leuk’’, aldus Strijker.

Het ouder-en-kindweekend wordt gehouden op 7, 8 en 9 juni.

Meer informatie bij Stefanie Strijker: s.strijker@netwerkhoorn.nl of telefonisch via 0229-280940.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen