Blijft deze bos rozen wel staan op graf in Wormer?

De nieuwe rozen.© foto hmc

Koos Reitsma
Wormer

De nieuwe rozen die Driek Hartman (74) op het graf van zijn vrouw heeft neergezet staan er nog. Gelukkig.

De bos van 19 december was na een paar dagen verdwenen. ,,Mijn vrouw is op de 20ste overleden’’, vertelt hij. ,,Ik had ze nog maar pas neergezet. Twee dagen later waren ze weg.’’ ‘Respectloos’, vindt hij het. ,,In het verleden verdwenen er soms een of twee bloemen, maar nu waren ze allemaal weg.’’ Dat was niet eerder gebeurd. Althans niet bij hem. In april vorig jaar verdwenen er wel meerdere bossen van een ander graf. In deze krant is daar melding van gemaakt. De weduwnaar en twee dochters van de overleden vrouw waren daar toen erg ontdaan over.

Hartman kent het verhaal en heeft ook anderen gesproken, die hetzelfde is overkomen. Eerder dit jaar is van het graf van zijn vrouw bovendien de binnenvaas van de bloemenhouder ontvreemd. ,,Er liep rond de tijd waarop dat gebeurd moet zijn iemand met een grote tas op de begraafplaats, hoorde ik later, maar niemand durfde hem aan te spreken. Die binnenvaas oogt bronskleurig, het is alleen geen brons. Iets van aluminium. Het vervelende is, ze zijn zo moeilijk verkrijgbaar. Ik heb er zelf maar een gemaakt, van zink.’’

Twee beheerders die donderdagmiddag op de begraafplaats aan de Kerkstraat aan het werk waren, bleken nog niet op de hoogte van het voorval. Ze zijn ook eerder niet aangesproken door andere bezoekers van de begraafplaats op het verdwijnen van bloemen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.